Składniki:
1. 1 kapusta pekińska (30 dag)
2. 6 marynowanych śliwek
3. 1 banan (20dag)
4. 3 łyżki oleju słonecznikowego
5. 2 łyżki świeżo wyciśniętego soku z cytryny
6. Sól, świeżo zmielony czarny pieprz
Wykonanie:
Kapustę oczyścić z wierzchnich uszkodzonych liści, opłukać, osuszyć, przeciąć wzdłuż na cztery części i pokroić w grube paseczki.
Banana obrać ze skórki i pokroić w półplasterki.
Śliwki dokładnie umyć, osuszyć poprzekrawać na połówki, usunąć pestki, a połówki owoców pokroić w paseczki.
Wszystkie składniki sałatki włożyć do jednego naczynia i delikatnie wymieszać.
Przygotować sos do sałatki: świeżo wyciśnięty sok z cytryny wymieszać z olejem i trzema łyżkami chłodnej, przegotowanej wody. Doprawić do smaku sola i świeżo zmielonym czarnym pieprzem. Surówkę polać przygotowanym sosem.
Pozostałe artykuły:
- piątek, 16 września, 2016Catering Rzeszów menu
- sobota, 29 października, 2016Kebab Kluczbork
- środa, 20 lutego, 2019Kasza jaglana i jej właściwości oczyszczające
- wtorek, 28 sierpnia, 2018O zdrowym jedzeniu
- niedziela, 2 października, 2016Dorsz pod beszamelem
- piątek, 16 września, 2016PLACEK ZE ŚLIWKAMI
- środa, 22 marca, 2023Nalewaki barmańskie
- środa, 22 lutego, 2017Meble gastronomiczne
- środa, 22 lutego, 2017Fototapeta do kuchni w stylu retro
- niedziela, 9 października, 2016Gotowanie – początki
- sobota, 12 listopada, 2016Zawód marzeń
- niedziela, 2 października, 2016Sałatka buraczana
- piątek, 1 września, 2017Kuchnia bułgarska
- niedziela, 25 listopada, 2018Kuchenne kaprysy milionerów
- niedziela, 26 listopada, 2017Pizza w nocy 24h Warszawa
- niedziela, 4 września, 2016Odwrócona osmoza
- piątek, 16 września, 2016ROGALIKI KRUCHO ? DROŻDŻOWE
- piątek, 1 września, 2017Kuchnia Szanghajska
- poniedziałek, 12 czerwca, 2017Nasiona marihuany feminizowane na sztuki
- sobota, 7 stycznia, 2023Zanim sięgniesz po przepis na kaczkę