Składniki:
1. 1 kapusta pekińska (30 dag)
2. 6 marynowanych śliwek
3. 1 banan (20dag)
4. 3 łyżki oleju słonecznikowego
5. 2 łyżki świeżo wyciśniętego soku z cytryny
6. Sól, świeżo zmielony czarny pieprz
Wykonanie:
Kapustę oczyścić z wierzchnich uszkodzonych liści, opłukać, osuszyć, przeciąć wzdłuż na cztery części i pokroić w grube paseczki.
Banana obrać ze skórki i pokroić w półplasterki.
Śliwki dokładnie umyć, osuszyć poprzekrawać na połówki, usunąć pestki, a połówki owoców pokroić w paseczki.
Wszystkie składniki sałatki włożyć do jednego naczynia i delikatnie wymieszać.
Przygotować sos do sałatki: świeżo wyciśnięty sok z cytryny wymieszać z olejem i trzema łyżkami chłodnej, przegotowanej wody. Doprawić do smaku sola i świeżo zmielonym czarnym pieprzem. Surówkę polać przygotowanym sosem.
Pozostałe artykuły:
- niedziela, 2 października, 2016Zupa szynkowa z kapustą
- środa, 22 marca, 2023Gęsie pipki Magdy Gessler
- niedziela, 26 listopada, 2017Dieta odkwaszająca organizm w ciąży
- środa, 20 lutego, 2019Dieta dla serca
- środa, 22 marca, 2023Wino primitivo Lidl
- sobota, 10 listopada, 2018Warsztaty kulinarne
- niedziela, 26 listopada, 2017Restauracja Komorniki koło Tulec
- piątek, 1 września, 2017Kuchnia Szanghajska
- środa, 9 grudnia, 2015Projekty domow ekonomicznych
- poniedziałek, 17 lipca, 2023Odkrywanie zmysłowości wśród tajemnic ludzkiego pożądania
- środa, 9 grudnia, 2015Sztukateria elewacyjna sposobem na upiekszenie domu
- piątek, 16 września, 2016Fotografia ślubna Koszalin
- niedziela, 2 października, 2016Sałatka warstwowa z tuńczykiem
- środa, 9 grudnia, 2015Projekty domow i wnetrza
- sobota, 7 stycznia, 2023Kuchnia francuska i jej specjały
- piątek, 16 września, 2016PLACEK ZE ŚLIWKAMI
- środa, 20 lutego, 2019Faszerowane pieczarki kwestia smaku
- środa, 9 grudnia, 2015Projekty domow z drewna
- poniedziałek, 17 kwietnia, 2023Airmax: Domowy Internet Przyszłości
- niedziela, 4 września, 2016Pokazy barmańskie