Najlepsze zapiekanki.
Pamiętacie zapiekanki z dzieciństwa? Ciągnący się ser, pyszna szynka i najlepsze pieczarki. Można było wybrać opcje z kurczakiem, cebulką lub pomidorem. Koniecznie trzeba było podawać je z ketchupem lub majonezem. Często tęsknimy do smaków z dzieciństwa. Nie możemy znów stać się dziećmi ale możemy przywrócić najpiękniejsze smaki naszych młodych lat. Oto najprostszy przepis na zapiekanki domowej roboty.
Do klasycznej wersji będziemy potrzebować bagietki, która przekroimy wzdłuż, szynki, sera oraz pieczarek. Wszystkie składniki możemy kupić w sklepie. Gdy w pobliżu naszego domu znajduję się pieczarkarnia, możemy tam kupić pieczarki w zdecydowanie niższej cenie. Gdy mamy wszystkie składniki, cebulkę podsmażamy z pieczarkami i kładziemy na bagietkę. Następnie układamy ser i szynkę i wkładamy do piekarnika. Piekarnik powinien być nagrzany do 200 stopni. Wystarczy od 15 do 20 minut, warto zaglądać do piekarnika co kilka minut, aby bagietki się nie przypaliły. Nasze pyszne zapiekanki są już gotowe!
Pozostałe artykuły:
- środa, 28 grudnia, 2016Ekspres do kawy do biura dzierżawa
- niedziela, 3 marca, 2019Pub retro pizzeria Kluczbork
- niedziela, 25 listopada, 2018Oblane czekoladą
- środa, 20 lutego, 2019Faszerowane pieczarki Portobello
- środa, 31 sierpnia, 2016Pierogi z kapustą i grzybami
- środa, 22 marca, 2023Wino primitivo Lidl
- niedziela, 2 października, 2016Bułeczki z pieczarkami
- piątek, 1 września, 2017Kuchnia indukcyjna
- środa, 20 lutego, 2019Największa pieczarkarnia w Polsce
- piątek, 1 września, 2017Kuchnia elektryczna z piekarnikiem
- środa, 22 marca, 2023Dietetyk dziecięcy Wrocław
- sobota, 29 października, 2016Kebab Kluczbork
- środa, 22 marca, 2023Restauracja nad morzem Sopot
- sobota, 7 stycznia, 20234 sprawdzone pomysły na szybki deser
- niedziela, 26 listopada, 2017Catering wesele Poznań i Barman na wesele Kraków
- piątek, 16 września, 2016ROGALIKI KRUCHO ? DROŻDŻOWE
- niedziela, 2 października, 2016Sałatka warstwowa z tuńczykiem
- niedziela, 4 września, 2016Odwrócona osmoza
- niedziela, 2 października, 2016Sałatka meksykańska z indykiem
- piątek, 1 września, 2017Kuchnia staropolska Wrocław