Suplementy omega-3 to z całą pewnością jeden z tych specyfików, który cieszy się od jakiegoś czasu dużym zainteresowaniem kupujących. A co właściwie sprawia, że suplementy omega-3 pozostają w kręgu zainteresowań wielu osób? Otóż, to preparaty, które zawierają w swoim składzie kwasy omega 3. Na ich temat powiedziano już bardzo wiele i okazuje się, że to pozytywne opinie. Przeprowadzone badania potwierdzają, że kwasy omega 3 wykazują dobroczynne działanie na nasz organizm i trzeba je stosować, jeśli ktoś rzeczywiście chce zadbać o swoje zdrowie. A jakie to konkretne działanie? Przede wszystkim wykazują działanie antynowotworowe, opóźniają proces starzenia się komórek, korzystnie wpływają na pracę mózgu, obniżają poziom cholesterolu we krwi. Tak więc, warto postawić na suplementy omega-3 lub tez spożywać produkty bogate w kwasy omega 3. A to głównie ryby, takie jak: makrela, łosoś, tuńczyk czy śledź, ale także olej lniany, orzechy, awokado. O jednym jednak trzeba pamiętać, aby nie przesadzać z nadmiernym zaopatrywaniem naszego organizmu w owe kwasy, bo ich nadmiar też nie jest wskazany.
Pozostałe artykuły:
- niedziela, 2 października, 2016Sałatka ryżowa z kurczaka
- sobota, 7 stycznia, 2023Kuchnia francuska i jej specjały
- niedziela, 9 października, 2016Co warto gotować
- niedziela, 2 października, 2016Bułeczki z pieczarkami
- niedziela, 25 listopada, 2018Kursy pracownicze
- piątek, 16 września, 2016ROGALIKI KRUCHO ? DROŻDŻOWE
- piątek, 1 września, 2017Kuchnia polska przyjęcia
- środa, 31 sierpnia, 2016Pyzy ziemniaczane
- środa, 20 lutego, 2019Czy można jeść pieczarki karmiąc piersią?
- sobota, 10 listopada, 2018Warsztaty kulinarne
- środa, 22 marca, 2023Elektryczne ostrzałki do noży kuchennych
- niedziela, 26 listopada, 2017Dieta odkwaszająca organizm w ciąży
- środa, 22 marca, 2023Nastrzykiwarka do mięsa
- piątek, 20 października, 2023Kamera Mazury – Kal, Widok na Jezioro Święcajty: Okno na Serce Mazur
- poniedziałek, 12 czerwca, 2017Palarnia kawy pomysł na biznes
- niedziela, 9 października, 2016Czym zastąpić sól podczas gotowania?
- niedziela, 4 września, 2016Odwrócona osmoza
- środa, 20 lutego, 2019Faszerowane pieczarki kwestia smaku
- środa, 20 lutego, 2019Kasza jaglana i jej właściwości oczyszczające
- środa, 22 lutego, 2017Dystrybutor wody w lodówce samsung opinie