Zarówno w czystej postaci, jak i faszerowane mięsem- pyzy mają wielu miłośników. Ich przygotowanie jest czasochłonne, ale smak wyjątkowy, którego nie kupimy w żadnym sklepie. Jak mówią kulinaria, tylko naturalne składniki i pieczołowite wykonanie pozwala uzyskać doskonały efekt.
Kupując ziemniaki na pyzy, musimy pamiętać, żeby wybrać typ B, który charakteryzuje się dużą zawartością skrobi. Ziemniaki dzieli na pół. Połowę gotujemy dzień wcześniej i gorące przeprasowane odstawiamy na noc do lodówki. Drugą połowę ziemniaków ścieramy na tarce, a następnie odciskamy sok, z którego zbieramy skrobię. Ziemniaki łączymy ze sobą i dzielimy na cztery części, a w czwartą część wkładamy mąkę ziemniaczaną. Razem wszystko wygniatamy i w razie potrzeby podsypujemy mąką. Z przygotowanego ciasta formujemy średniej wielkości kulki. Jeśli chcemy mieć czyste pyzy, po prostu pozostawiamy ziemniaczane kulki do ugotowania. Jeśli chcemy nafaszerować je mięsem, kulki rozpłaszczamy, wkładamy do środka farsz i zamykamy, turlając.
Pozostałe artykuły:
- poniedziałek, 12 czerwca, 2017Palarnia kawy pomysł na biznes
- niedziela, 26 listopada, 2017Sklep ze zdrową żywnością Kraków Kurdwanów
- niedziela, 2 października, 2016Zupa gulaszowa
- niedziela, 4 września, 2016Odwrócona osmoza
- środa, 20 lutego, 2019Laichingen pieczarki
- środa, 30 listopada, 2016Meble kuchenne na wymiar Wrocław
- niedziela, 26 listopada, 2017Kuchnia australijska u niemowlaka
- środa, 9 marca, 2022Serwis ekspresów do kawy Warszawa
- piątek, 1 września, 2017Kuchnia gazowa z piekarnikiem
- środa, 20 lutego, 2019Faszerowane pieczarki Portobello
- poniedziałek, 13 lutego, 2017Karma dla szczeniąt od 3 tygodnia
- niedziela, 2 października, 2016Sałatka z kurczaka z cytrusami
- środa, 30 listopada, 2016Vyvoj dietata psychologia
- środa, 9 grudnia, 2015Rynny
- niedziela, 26 listopada, 2017Dieta odkwaszająca organizm w ciąży
- środa, 20 lutego, 2019Napary
- piątek, 16 września, 2016STRUCLA JABŁKOWA
- środa, 31 sierpnia, 2016Pierogi z kapustą i grzybami
- niedziela, 2 października, 2016Sałatka buraczana
- środa, 9 grudnia, 2015Wlasne prawa