Składniki:
1. Pół główki włoskiej kapusty
2. 2 marchewki
3. 1 cebula
4. 1 ? 2 ząbki czosnku
5. 1 litr bulionu warzywno ? mięsnego
6. 20 dag kiełbasy
7. Ziele angielskie
8. Listki laurowe
9. Mąka
10. Olej
11. Zielony koperek
12. Sól, świeżo zmielony czarny pieprz
Wykonanie:
Kapustę oczyścić z uszkodzonych liści i drobno posiekać. Kiełbasę pokroić w plasterki. Na patelni rozgrzać olej i podsmażyć plasterki kiełbasy
Marchewkę obrać, umyć i pokroić w cienkie plasterki. Dodać do kiełbasy na patelni i smażyć jeszcze chwilę razem, a następnie dodać do podgrzanego mocno bulionu, przyprawić do smaku i krótko pogotować.
Cebulę i czosnek obrać; cebulę drobno posiekać i podsmażyć na patelni wraz z całymi ząbkami czosnku., Na której smażyła się kiełbasa z marchewką. Po przesmażeniu wyjąć ząbki czosnku a na patelnię dołożyć łyżeczkę mąki i mieszając zrobić zasmażkę. Rozprowadzić ją bulionem, dodać do zupy i zagotować. Przyprawić do smaku i posypać koperkiem bezpośrednio przed podaniem.
Pozostałe artykuły:
- sobota, 10 listopada, 2018Warsztaty kulinarne
- niedziela, 3 marca, 2019Pizza pod Arkadami Kluczbork
- piątek, 16 września, 2016Najlepsze restauracje Lublin
- niedziela, 26 listopada, 2017Meble kuchenne na wymiar Kraków Nowa Huta
- sobota, 29 października, 2016Uprawa pieczarek pomysł na biznes
- środa, 9 marca, 2022Serwis ekspresów do kawy Warszawa
- niedziela, 2 października, 2016Sałatka z kurczaka z cytrusami
- środa, 30 listopada, 2016Krówki reklamowe z Milanówka
- niedziela, 9 października, 2016Czym zastąpić cukier?
- wtorek, 28 sierpnia, 2018Zdrowe odżywianie sposobem na życie
- niedziela, 25 listopada, 2018Kursy pracownicze
- niedziela, 4 września, 2016Tabletki calominal opinie
- niedziela, 2 października, 2016Gulasz z ryżem
- niedziela, 2 października, 2016Zupa szynkowa z kapustą
- wtorek, 28 sierpnia, 2018Zdrowe odżywianie
- niedziela, 2 października, 2016Sałatka buraczana
- środa, 20 lutego, 2019Faszerowane pieczarki Portobello
- piątek, 1 września, 2017Kuchnia australijska
- środa, 31 sierpnia, 2016Wideo blog o gotowaniu
- niedziela, 2 października, 2016Dorsz pod beszamelem