Składniki:
1. 1 duży brokuł
2. 3 szklanki wywaru warzywnego
3. Trochę mniej niż pół szklanki oliwy
4. 15 dag topionego serka śmietankowego
5. 1 szklanka mleka
6. 1 łyżka mąki ziemniaczanej
7. Natka pietruszki do posypania
8. 25 dag gotowych tortellini z nadzieniem serowym
9. Sól, świeżo zmielony czarny pieprz
Wykonanie:
Brokuł oczyścić, podzielić na mniejsze cząstki. W garnku rozgrzać 2 łyżki oliwy i podsmażyć na niej brokuł a następnie wlać gorący wywar warzywny i gotować około 8 minut; wyjąć łyżka cedzakową połowę różyczek brokułu.
Pierożki tortelini podsmażyć na oliwie, podlać wrzącą wodą i gotować jedną minutę; odcedzić i ostudzić pierożki.
Pozostałą zupę w garnku zmiksować na gładki krem, dodać mleko i rozpuszczoną w kilku łyżkach mleka mąkę ziemniaczaną a następnie włożyć do zupy serek topiony i gotować aż serek całkowicie się rozpuści. Do zupy włożyć odłożone wcześniej brokuły i pierożki. Przed podaniem posypać zieloną pietruszką.
Pozostałe artykuły:
- środa, 20 lutego, 2019Zdrowe glony
- środa, 29 listopada, 2023Internet i Anteny LTE: Rewolucja w Szybkości i Dostępności
- niedziela, 2 października, 2016Gulasz z ryżem
- niedziela, 2 października, 2016Sałatka ryżowa z kurczaka
- wtorek, 28 sierpnia, 2018Kawy i herbaty świata
- piątek, 1 września, 2017Kuchnia staropolska Wrocław
- środa, 9 grudnia, 2015Domy nowoczesne drewniane
- niedziela, 26 listopada, 2017Pizza w nocy 24h Warszawa
- poniedziałek, 13 lutego, 2017Destylator alkoholu producent
- piątek, 1 września, 2017Kuchnia bułgarska
- środa, 9 grudnia, 2015Sztukateria elewacyjna sposobem na upiekszenie domu
- środa, 30 listopada, 2016Cytrynówka z miodem na bimbrze przepis
- niedziela, 4 września, 2016Pokazy barmańskie
- środa, 22 marca, 2023Nalewaki barmańskie
- piątek, 16 września, 2016BUŁECZKI Z SEREM
- środa, 22 lutego, 2017Wyciskanie soku w thermomixie
- niedziela, 4 września, 2016Barmani na wesele
- niedziela, 9 października, 2016Cukier w diecie
- sobota, 29 października, 2016Kosze świąteczne bożonarodzeniowe
- niedziela, 9 października, 2016Co warto gotować