Składniki:
1. 40 dag piersi z kurczaka (4 sztuki)
2. 2 pęczki rukoli
3. 5 dag suszonych pomidorów
4. 2 grejpfruty
5. 1 łyżeczka grubo zmielonego czarnego pieprzu
6. 1 łyżka orzeszków piniowych (uprażonych)
7. 3 łyżki płatków parmezanu
8. 1 łyżka oliwy z awokado z pieprzem cytrynowym
9. 1 łyżeczka przyprawy ziołowej do kurczaka
10. 1 łyżeczka pieprzu Cayenne
11. 1 łyżeczka suszonej kolendry
12. Sól czosnkowa
13. 4 łyżki oliwy z oliwek
14. Suszone oregano i bazylia
15. Sok z jednej cytryny
16. 4 łyżki białego kremu balsamico
17. Sól, imbir, chili
Wykonanie:
Przygotować marynatę: w miseczce zmieszać oliwę z awokado z przyprawą do kurczaka, pieprzem Cayenne, solą czosnkową i suszoną kolendrą. Mięso umyć, osuszyć, włożyć do marynaty i wstawić na 3 godziny do lodówki.
Grejpfruty umyć, obrać i wyfiletować nad miską; do soku dodać oliwę z oliwek, szczyptę oregano i szczyptę bazylii, sok z cytryny, krem balsamico, doprawić do smaku sola, imbirem i chili. Wymieszać lub zmiksować na gładki sos.
Umytą i osuszoną rukolę wymieszać z orzeszkami i pomidorami.
Mięso usmażyć i pokroić na mniejsze kawałki. Na talerzu ułożyć owoce, mięso i sałatkę z rukoli i pomidorów, skropić sosem i posypać parmezanem.