Sałatka azjatycka

Pokazy barmańskie (3)Składniki:

1. 20 dag świeżych grzybów shiitake
2. 40 dag polędwicy wołowej
3. 10 dag pomidorków koktajlowych
4. 2 papryki pepperoni
5. 1 strąk czerwonej papryki
6. 1 limetka
7. 2 łyżki sosu rybnego lub ostrygowego
8. 2 łyżeczki cukru
9. 1 łyżeczka sezamu
10. 3 dymki
11. 2 ząbki czosnku
12. Pół główki kapusty
13. 4 łyżki oleju
14. Rzeżucha

Wykonanie:

Mięso umyć, osuszyć i pokroić w cienki paseczki. Olej silnie rozgrzać na patelni, wrzucić mięso i szybko obsmażyć pod koniec soląc. Zdjąć mięso z patelni.
Grzyby oczyścić i pokroić na mniejsze kawałki. Kapustę oczyścić i dość drobno poszatkować.
Papryki oczyścić z gniazd nasiennych, umyć osuszyć i pokroić w paseczki.
Pomidorki koktajlowe umyć, osuszyć i poprzekrawać na połówki. Grzyby wrzucić na olej po smażeniu mięsa i przesmażyć. Dodać kapustę i chwilę smażyć aż kapusta zrobi się szklista. Zdjąć z patelni i wymieszać z mięsem i warzywami. Z limetki wycisnąć sok i wymieszać z sosem rybnym i cukrem. Dodać obrany i przeciśnięty przez praskę cukier i bardzo drobno posiekaną dymkę. Sosem polać sałatkę i wymieszać. Przed [podaniem posypać sezamem i udekorować rzeżuchą.

Pozostałe artykuły:

Categories: Kuchnia

Comments are closed.

Internet i Anteny LT

W dzisiejszym świecie internet stał się nieodłączną częścią naszego życia. ...

Kamera Mazury - Kal,

Jezioro Święcajty jest jednym z ukrytych skarbów Mazur, regionu w ...

Odkrywanie zmysłowo

Opowieści erotyczne od zawsze stanowiły część ludzkiej kultury i wyobraźni. ...

Internet domowy Kło

W dzisiejszym społeczeństwie, które coraz bardziej opiera się na technologii, ...

Kamera Szczecin: Jak

Wstęp Szczecin, jako jedno z największych miast w Polsce, jest domem ...