Składniki:
1. Pół kilograma twarogu
2. 1 opakowanie budyniu waniliowego
3. 2 jajka
4. 1,5 szklanki mąki pszennej
5. Sól
6. Cynamon
7. Olej
8. Cukier
9. Masło do polania klusek
Wykonanie:
Mąkę przesiać do miski przez sitko, dodać jajka, twaróg i proszek budyniowy i zagnieść gładkie, elastyczne i delikatne ciasto (trzeba uważać żeby nie było za dużo mąki pszennej, bo ciasto będzie twarde).Następnie ciasto należy rozwałkować (lub utoczyć wałeczki, jeśli chce się zrobić tradycyjny kształt jak na kopytka) na około pół centymetra i foremką wyciąć ozdobne kształty klusek.
W garnku zagotować osoloną wodę z dodatkiem dwóch łyżek oleju. Wkładać partiami kluski i gotować około 4 minut od wypłynięcia. Wybierać łyżką cedzakową na talerz a przed podaniem oprószyć cynamonem i cukrem i polać roztopionym masłem.
Pozostałe artykuły:
- piątek, 16 września, 2016Sushi Grodzisk Mazowiecki Bałtycka
- niedziela, 3 marca, 2019Pub retro pizzeria Kluczbork
- poniedziałek, 17 lipca, 2023Odkrywanie zmysłowości wśród tajemnic ludzkiego pożądania
- środa, 31 sierpnia, 2016Lekcje gotowania
- niedziela, 3 marca, 2019Pizza pod Arkadami Kluczbork
- niedziela, 26 listopada, 2017Restauracja Komorniki koło Tulec
- niedziela, 9 października, 2016Co warto gotować
- sobota, 29 października, 2016Kawa w saszetkach do ekspresu ciśnieniowego
- środa, 9 marca, 2022Zdrowa dieta pudełkowa Warszawa
- środa, 30 listopada, 2016Meble kuchenne na wymiar Wrocław
- piątek, 1 września, 2017Kuchnia gastronomiczna elektryczna z piekarnikiem
- poniedziałek, 10 kwietnia, 2017Suplementacja omega 3 w ciąży
- niedziela, 2 października, 2016Kapusta pekińska z pomarańczami
- środa, 9 marca, 2022Serwis ekspresów Delonghi
- niedziela, 26 listopada, 2017Catering wesele Poznań i Barman na wesele Kraków
- środa, 20 lutego, 2019Laichingen pieczarki
- piątek, 1 września, 2017Kuchnia bułgarska
- środa, 22 marca, 2023Skarżysko-Kamienna
- poniedziałek, 12 czerwca, 2017Frytownica gastronomiczna opinie
- niedziela, 3 marca, 2019Naj pizza Kluczbork