Składniki:
1. 1 kapusta pekińska (około 30 dag)
2. 2 marchewki (15 dag)
3. 1 pomarańcza (20 dag)
4. 4 łyżki grubo pokrojonych orzechów włoskich
5. 3 łyżki oleju słonecznikowego
6. Sok z jednej pomarańczy
7. Sól, świeżo zmielony czarny pieprz
Wykonanie:
Kapustę oczyścić z zewnętrznych uszkodzonych liści, opłukać osuszyć i przeciąć wzdłuż na cztery części a następnie pokroić w paseczki.
Pomarańczę dokładnie wyszorować szczoteczką w gorącej wodzie z mydłem, opłukać, wysuszyć i zetrzeć z niej skórkę. Obrać z białej skórki i pokroić w kostkę. Marchewki obrać, umyć, osuszyć i zetrzeć na tarce z dużymi oczkami. Marchewkę wymieszać z cząstkami pomarańczy i pokrojoną kapustą pekińską.
Przygotować sos do sałatki: wymieszać sok z pomarańczy z olejem, doprawić do smaku solą i świeżo zmielonym czarnym pieprzem. Surówkę polać sosem i dokładnie wymieszać.
Pozostałe artykuły:
- piątek, 20 października, 2023Kamera Mazury – Kal, Widok na Jezioro Święcajty: Okno na Serce Mazur
- piątek, 1 września, 2017Kuchnia elektryczna z piekarnikiem
- niedziela, 2 października, 2016Zupa gulaszowa
- poniedziałek, 13 listopada, 2017Wielotematyczny portal internetowy wordpress dla każdego
- niedziela, 2 października, 2016Sałatka makaronowa z szynką
- niedziela, 3 marca, 2019Retro pizzeria Kluczbork
- środa, 22 marca, 2023Pizzeria Diavolo Garwolin
- niedziela, 2 października, 2016Sałatka z kurczaka z cytrusami
- niedziela, 2 października, 2016Sałatka warstwowa z tuńczykiem
- środa, 20 lutego, 2019Napary
- środa, 31 sierpnia, 2016Wideo blog o gotowaniu
- niedziela, 2 października, 2016Sałatka azjatycka
- środa, 22 lutego, 2017Dystrybutor wody w lodówce samsung opinie
- środa, 9 grudnia, 2015Rynny
- wtorek, 28 sierpnia, 2018Zdrowe odżywianie
- poniedziałek, 10 kwietnia, 2017Żywność ekologiczna bio food sp. z o.o
- środa, 22 marca, 2023Wino primitivo di manduria cena
- środa, 9 grudnia, 2015Sztukateria elewacyjna sposobem na upiekszenie domu
- środa, 30 listopada, 2016Pieczarkarnia w Tietzow
- środa, 22 marca, 2023Dietetyk dziecięcy Wrocław