Składniki:
1. Pół kilograma twarogu
2. 1 opakowanie budyniu waniliowego
3. 2 jajka
4. 1,5 szklanki mąki pszennej
5. Sól
6. Cynamon
7. Olej
8. Cukier
9. Masło do polania klusek
Wykonanie:
Mąkę przesiać do miski przez sitko, dodać jajka, twaróg i proszek budyniowy i zagnieść gładkie, elastyczne i delikatne ciasto (trzeba uważać żeby nie było za dużo mąki pszennej, bo ciasto będzie twarde).Następnie ciasto należy rozwałkować (lub utoczyć wałeczki, jeśli chce się zrobić tradycyjny kształt jak na kopytka) na około pół centymetra i foremką wyciąć ozdobne kształty klusek.
W garnku zagotować osoloną wodę z dodatkiem dwóch łyżek oleju. Wkładać partiami kluski i gotować około 4 minut od wypłynięcia. Wybierać łyżką cedzakową na talerz a przed podaniem oprószyć cynamonem i cukrem i polać roztopionym masłem.
Pozostałe artykuły:
- środa, 22 lutego, 2017Pizza Poznan wygrywam z anoreksją
- środa, 28 grudnia, 2016Szkło lacobel w kuchni Warszawa
- niedziela, 26 listopada, 2017Jedzenie w puszkach podgrzewane
- środa, 20 lutego, 2019Woda z kranu czy z butelki
- środa, 30 listopada, 2016Krówki reklamowe z Milanówka
- piątek, 16 września, 2016BUŁECZKI Z SEREM
- niedziela, 2 października, 2016Sałatka meksykańska z indykiem
- niedziela, 2 października, 2016Pizza z dowozem Bielsko Biała
- sobota, 29 października, 2016Uprawa pieczarek pomysł na biznes
- niedziela, 9 października, 2016Gotowanie – początki
- środa, 20 lutego, 2019Zdrowe glony
- piątek, 1 września, 2017Kuchnia gastronomiczna elektryczna z piekarnikiem
- środa, 28 grudnia, 2016Ekspres do kawy do biura dzierżawa
- niedziela, 2 października, 2016Sałatka z figami
- niedziela, 26 listopada, 2017Catering wesele Poznań i Barman na wesele Kraków
- środa, 22 marca, 2023Nalewaki barmańskie
- niedziela, 4 września, 2016Barmani na wesele
- niedziela, 9 października, 2016Cukier w diecie
- niedziela, 2 października, 2016Catering dietetyczny Poznań zestaw próbny
- środa, 9 grudnia, 2015Giecie blach