Bardzo często po obiedzie zastanawiamy się co zrobić z pozostałymi kawałkami mięsa gotowanego. I często okazuje się, że jest go zbyt mało, aby samo posłużyło jako drugie danie, ale z drugiej strony wyrzucać je- byłby grzech. Na szczęście polskie kulinaria znają dania, do których takie mięso można wykorzystać. I wtedy nic nam się nie zmarnuje. Co więcej, możemy zamienić to mięso w coś pysznego. Na przykład farsz do pierogów.
Jeśli chcemy zrobić dobry farsz do pierogów, musimy pamiętać, żeby bardzo dokładnie obraz mięso. W farszu nie może znaleźć się żadna kość, czy chrzęść, bo mogłaby spowodować podczas degustacji zadławienie. Gdy już mięso obierzemy, drobniutko siekamy je nożem, lub specjalnym blenderem. Pamiętajmy jednak, żeby farsz nie był zbyt rozdrobniony, bo w formie papki nie jest smaczny. Farsz taki nakładamy do krążków wyciętych z wcześniej zagniecionego ciasta na pierogi. Ciasta z mąki, wody i jajka. Krążki składa się na pół, zamykając farsz w środku, a ciasto skleja palcami. A potem już tylko gotuje.
Pozostałe artykuły:
- sobota, 29 października, 2016Kosze świąteczne bożonarodzeniowe
- środa, 22 lutego, 2017Fototapeta do kuchni w stylu retro
- niedziela, 3 marca, 2019Pizzeria Warka Kluczbork
- niedziela, 26 listopada, 2017Dieta odkwaszająca organizm w ciąży
- środa, 28 grudnia, 2016Ekspres do kawy do biura dzierżawa
- środa, 22 marca, 2023Sklep z ziołami Szczecin
- środa, 20 lutego, 2019Od kiedy dziecko może jeść pieczarki?
- niedziela, 2 października, 2016Sałatka z kurczaka z cytrusami
- środa, 9 grudnia, 2015Budownictwo
- poniedziałek, 13 lutego, 2017Urządzenia do gastronomii Zielona Góra
- niedziela, 4 września, 2016Odwrócona osmoza
- poniedziałek, 10 kwietnia, 2017Kwasy omega 3 w oleju lnianym
- poniedziałek, 10 kwietnia, 2017Żywność ekologiczna bio food sp. z o.o
- piątek, 16 września, 2016BABA Z RODZYNKAMI
- niedziela, 2 października, 2016Gulasz z ryżem
- środa, 9 grudnia, 2015Sztukateria elewacyjna sposobem na upiekszenie domu
- środa, 22 marca, 2023Dieta pudełkowa Swarzędz
- sobota, 12 listopada, 2016Zawód marzeń
- poniedziałek, 12 czerwca, 2017Frytownica gastronomiczna opinie
- niedziela, 26 listopada, 2017Pizza w nocy 24h Warszawa
Bardzo fajnie wygląda ten portal internetowy. Polece go znajomym