Składniki:
1. 1 opakowanie makaronu penne
2. 1 puszka zielonego groszku w zalewie
3. 15 dag plasterków szynki
4. 20 dag żółtego sera
5. 1 pęczek cienkiego szczypiorku
6. Majonez
7. Sól, świeżo zmielony czarny pieprz
Wykonanie:
Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu na półtwardo (al dente).
Odcedzić i ostudzić.
Plasterki szyki pokroić w cienkie paseczki. Dodać do miski z makaronem. Zielony groszek dokładnie odsączyć na sitku i dodać do miski z makaronem i szynką. Szczypiorek dokładnie umyć i osuszyć i drobniutko posiekać. Dodać do miski z pozostałymi składnikami. Żółty ser pokroić w drobna kostkę dodać do miski wraz z dwoma łyżkami majonezu. Doprawić do smaku solą i świeżo zmielonym czarnym pieprzem i wszystko dokładnie wymieszać.
Zamiast groszku można dodać kukurydzę z puszki a zamiast szynki kilka plastrów salami.
Pozostałe artykuły:
- niedziela, 3 marca, 2019Retro Pizza Kluczbork
- niedziela, 4 września, 2016Pokazy barmańskie
- środa, 31 sierpnia, 2016Lekcje gotowania
- niedziela, 3 marca, 2019Pub retro pizzeria Kluczbork
- środa, 22 marca, 2023Pizzeria Diavolo Garwolin
- środa, 30 listopada, 2016Pieczarkarnia w Tietzow
- niedziela, 26 listopada, 2017Kuchnia australijska u niemowlaka
- niedziela, 9 października, 2016Czym zastąpić cukier?
- piątek, 1 września, 2017Kuchnia polska Warszawa
- środa, 20 lutego, 2019Zdrowe glony
- niedziela, 2 października, 2016Zupa brokułowa z serem
- niedziela, 2 października, 2016Zupa z włoskiej kapusty
- niedziela, 2 października, 2016Sałatka z kurczaka z cytrusami
- niedziela, 3 marca, 2019Naj pizza Kluczbork
- niedziela, 2 października, 2016Sałatka meksykańska z indykiem
- środa, 9 marca, 2022Zdrowa dieta pudełkowa Warszawa
- środa, 22 marca, 2023Restauracja nad morzem Sopot
- niedziela, 26 listopada, 2017Ozdobne opakowania na alkohol
- niedziela, 3 marca, 2019Retro pizzeria Kluczbork
- środa, 20 lutego, 2019Woda z kranu czy z butelki