Składniki:
1. 1 opakowanie makaronu penne
2. 1 puszka zielonego groszku w zalewie
3. 15 dag plasterków szynki
4. 20 dag żółtego sera
5. 1 pęczek cienkiego szczypiorku
6. Majonez
7. Sól, świeżo zmielony czarny pieprz
Wykonanie:
Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu na półtwardo (al dente).
Odcedzić i ostudzić.
Plasterki szyki pokroić w cienkie paseczki. Dodać do miski z makaronem. Zielony groszek dokładnie odsączyć na sitku i dodać do miski z makaronem i szynką. Szczypiorek dokładnie umyć i osuszyć i drobniutko posiekać. Dodać do miski z pozostałymi składnikami. Żółty ser pokroić w drobna kostkę dodać do miski wraz z dwoma łyżkami majonezu. Doprawić do smaku solą i świeżo zmielonym czarnym pieprzem i wszystko dokładnie wymieszać.
Zamiast groszku można dodać kukurydzę z puszki a zamiast szynki kilka plastrów salami.
Pozostałe artykuły:
- sobota, 7 stycznia, 2023Smaki kuchni śląskiej
- poniedziałek, 17 kwietnia, 2023Airmax: Domowy Internet Przyszłości
- sobota, 7 stycznia, 2023Zanim sięgniesz po przepis na kaczkę
- wtorek, 28 sierpnia, 2018O zdrowym jedzeniu
- środa, 9 grudnia, 2015Projekty domow ekonomicznych
- niedziela, 2 października, 2016Sałatka buraczana
- piątek, 20 października, 2023Kamera Mazury – Kal, Widok na Jezioro Święcajty: Okno na Serce Mazur
- niedziela, 26 listopada, 2017Sklep ze zdrową żywnością Kraków Kurdwanów
- środa, 22 lutego, 2017Wyciskanie soku w thermomixie
- niedziela, 2 października, 2016Sałatka ryżowa z kurczaka
- poniedziałek, 17 lipca, 2023Internet domowy Kłodzko: Rewolucja w dostępie do szerokopasmowego internetu na terenach wiejskich
- piątek, 1 września, 2017Kuchnia polska Warszawa
- wtorek, 28 sierpnia, 2018Zdrowe odżywianie
- środa, 20 lutego, 2019Szkodliwe grillowanie
- niedziela, 2 października, 2016Gulasz z ryżem
- środa, 9 grudnia, 2015Giecie blach
- środa, 31 sierpnia, 2016Pierogi ruskie
- poniedziałek, 13 lutego, 2017Urządzenia do gastronomii Zielona Góra
- środa, 20 lutego, 2019Napary
- piątek, 16 września, 2016Najlepsze restauracje Lublin