Jadamy je nie tylko z okazji świąt. Pierogi z kapustą i grzybami są doskonałym daniem obiadowym, czy kolacyjnym również w każdy inny dzień. Trzeba tylko wiedzieć, jak przygotować farsz i ciasto. A jak się to robi? O tym mówią nam nasze kulinaria.
Jeśli chodzi o farsz, to wszystko zależy, jakie mamy grzyby. Bo kapusta musi być oczywiście kwaszona i podgotowana. Jeśli mamy do niej dodać pieczarki lub inne świeże grzyby, to wystarczy, ze podsmażymy je na maśle i dodamy do nich do przesmażenia pokrojoną odcedzoną kapustę. Grzyby suszone musimy najpierw podgotować, a dopiero później smażyć z kapustą. Rzecz jednak w tym, aby kapusta i grzyby przynajmniej przez 20 minut razem się smażyły. A ciasto? Zagniata się je z dobrej mąki pszennej, podlewanej gorącą wodą. Do ciasta dodaje się też jajko oraz sól, a całość wygniata do uzyskania jednolitej masy. Gdy ciasto odpocznie a farsz wystygnie, możemy przejść do formowania pierogów, które następnie gotujemy w lekko osolonej wodzie. Efekt- pyszne danie.
Pozostałe artykuły:
- środa, 9 marca, 2022Aloes do picia
- piątek, 16 września, 2016Sushi Grodzisk Mazowiecki Bałtycka
- niedziela, 26 listopada, 2017Dieta odkwaszająca organizm w ciąży
- piątek, 1 września, 2017Kuchnia polska Warszawa
- niedziela, 25 listopada, 2018Czekoladowe kreacje
- poniedziałek, 12 grudnia, 2016Zainteresowania
- środa, 20 lutego, 2019Od kiedy dziecko może jeść pieczarki?
- niedziela, 25 listopada, 2018Kursy pracownicze
- niedziela, 3 marca, 2019Pizzeria Warka Kluczbork
- środa, 20 lutego, 2019Szkodliwe grillowanie
- poniedziałek, 13 listopada, 2017Wielotematyczny portal internetowy wordpress dla każdego
- poniedziałek, 13 lutego, 2017Urządzenia do gastronomii Zielona Góra
- piątek, 1 września, 2017Kuchnia bułgarska
- poniedziałek, 13 lutego, 2017Urządzenia do gastronomii Zielona Góra
- sobota, 7 stycznia, 20234 sprawdzone pomysły na szybki deser
- sobota, 7 stycznia, 2023Kuchnia francuska i jej specjały
- środa, 22 marca, 2023Gęsie pipki Magdy Gessler
- piątek, 1 września, 2017Kuchnia Szanghajska
- piątek, 16 września, 2016PLACEK ZE ŚLIWKAMI
- niedziela, 2 października, 2016Catering dietetyczny Poznań zestaw próbny
Interesujący artykuł. Kiedy kolejne?