Składniki:
1. 25 dag świeżego szpinaku (ewentualnie mrożonego)
2. 1 torebka makaronu wstążki
3. 1 słoik pomidorów suszonych w oleju
4. 1 opakowanie sera feta
5. Pół szklanki czarnych oliwek bez pestek
6. Śmietana
7. Masło
8. Bazylia
9. Sól, świeżo zmielony czarny pieprz
Wykonanie:
Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu na pół twardo (al dente), odcedzić i ostudzić.
Liście szpinaku przebrać, umyć, osuszyć. Na patelni rozgrzać niewielką ilość masła i poddusić na nim szpinak. Doprawić do smaku solą i czarnym pieprzem i dodać 1 łyżkę śmietany.
Oliwki pokroić w plasterki. Pomidory osączyć z oleju i podzielić na mniejsze kawałki.
Ser feta osączyć z zalewy i pokroić na niedużą kostkę.
Makaron przełożyć do salaterki, dodać ser feta, oliwki i pomidory wymieszać. Na końcu dodać szpinak i ponownie wymieszać. Przed podaniem udekorować świeżymi listkami bazylii.
Pozostałe artykuły:
- środa, 22 marca, 2023Nastrzykiwarka do mięsa
- środa, 28 grudnia, 2016Szkło lacobel w kuchni Warszawa
- środa, 9 marca, 2022Półwytrawne wino portugalskie
- piątek, 16 września, 2016ROGALIKI KRUCHO ? DROŻDŻOWE
- niedziela, 9 października, 2016Czym zastąpić sól podczas gotowania?
- niedziela, 25 listopada, 2018Wielka obniżka sprzętu cukierniczego
- środa, 29 listopada, 2023Internet i Anteny LTE: Rewolucja w Szybkości i Dostępności
- niedziela, 2 października, 2016Kapusta pekińska z pomarańczami
- niedziela, 26 listopada, 2017Jedzenie w puszkach podgrzewane
- piątek, 12 maja, 2023Kamera Szczecin: Jak Technologia Pomaga W Ochronie Miasta?
- piątek, 1 września, 2017Kuchnia staropolska Wrocław
- środa, 22 marca, 2023Wino primitivo di manduria cena
- środa, 30 listopada, 2016Krówki reklamowe z Milanówka
- piątek, 1 września, 2017Kuchnia bułgarska
- poniedziałek, 12 czerwca, 2017Projekty lokali gastronomicznych z drewna
- niedziela, 3 marca, 2019Pizza Kluczbork Byczynska
- niedziela, 4 września, 2016Odwrócona osmoza
- sobota, 10 listopada, 2018Warsztaty kulinarne dla dzieci
- sobota, 7 stycznia, 2023Pomidorowa na wiele sposobów
- niedziela, 2 października, 2016Zupa brokułowa z serem