Rate this post

catering-rzeszow-3Składniki:

1. 4 duże cebule
2. Pół kilograma mięsa gulaszowego
3. Słoik pieczarek w zalewie solnej
4. 1 puszka ananasa
5. 1 puszka zielonego groszku
6. 1 puszka kukurydzy
7. 1 słoik marynowanej papryki
8. Keczup pikantny
9. Pół litra śmietany 30 %
10. 3 łyżeczki curry
11. Olej
12. Sól, świeżo zmielony czarny pieprz

Wykonanie:

Cebulę obrać i drobno posiekać. Mięso umyć, osuszyć i pokroić w dość dużą kostkę. Ananasy odcedzić (zalewy nie wylewać) i pokroić na mniejsze kawałki. Kukurydzę, groszek i paprykę odcedzić (zalewy z papryki nie wylewać). Paprykę pokroić na mniejsze kawałki.
W brytfance rozgrzać olej i podsmażyć na nim cebulę i mięso; dodać ananasy i zalewę, paprykę i zalewę a także pieczarki z zalewą i bez zalewy kukurydzę i groszek. Dodać około 0,75 l keczupu wymieszanego ze śmietaną, curry i wszystko wymieszać i doprawić do smaku. Brytfankę nakryć i wstawić do gorącego piekarnika na około 2 godziny. W połowie czasu odkryć. Podawać z pieczywem.