Rate this post

Wyposazenie gastronomii (9)Chyba każdy z nas lubi dobrze zjeść. Co jednak jeśli nie potrafimy gotować? Czy to przez brak umiejętności, wiedzy czy też szczęścia w kuchni? Wtedy najpewniej wybieramy się do jednej z pobliskich restauracji, tańszej lub droższej. Jednak czy zastanawialiśmy się kiedyś co dzieje się za tym co widzimy, czyli w kuchni/zapleczu takiego lokalu? Czego używają pracownicy podczas gotowania, a także sprzątania? Nie można zapomnieć też o przechowywaniu żywności. To jedna z najważniejszych rzeczy w dobrej restauracji, wyposażenie gastronomii musi spełniać odpowiednie warunki, tak, aby przygotowywane potrawy były zrobione ze świeżych składników. Obecnie w większości lokalów używa się zmywarek, dzięki czemu nie muszą zmywać pracownicy, co jest duża oszczędnością dla prowadzącego restauracje. Zmywarki takie muszą spełniać określone standardy, takie jak energooszczędność, małe zużycie wody, duża pojemność. Przydatne są również generatory prądu, które pozwolą na pracę lodówek podczas awarii sieci energetycznej.