Rate this post

Barmani na wesele (3)Składniki:

1. 1 puszka czerwonej fasoli
2. 1 puszka zielonego groszku
3. 1 puszka kukurydzy
4. 1 puszka ananasa
5. 40 dag wędzonego fileta z indyka
6. 1 strąk czerwonej papryki
7. 1 ogórek sałatkowy
8. 1,5 szklanki gęstego majonezu
9. Świeży koperek do dekoracji
10. Sól, świeżo zmielony czarny pieprz

Wykonanie:

Mięso z indyka pokroić w równe plastry i ułożyć na talerzach w kształcie rozety.
Fasolę wyjąć z puszki na sitko i dokładnie przepłukać wodą i dokładnie osączyć.
Kukurydzę i groszek wyłożyć na osobne sitka i poczekać aż dokładnie ociekną z zalewy.
Ogórek sałatkowy umyć, odkroić kilka plasterków do dekoracji a resztę obrać i pokroić w kosteczkę. Paprykę przekroić, usunąć pestki, umyć, osuszyć i pokroić w kosteczkę.
Ananasa z puszki wyjąć na sitko (zalewę zostawić), osączyć i pokroić na mniejsze kawałki.
Wszystkie składniki sałatki przełożyć do miski, przyprawić do smaku solą i świeżo zmielonym czarnym pieprzem. Majonez dokładnie wymieszać z kilkoma łyżkami zalewy z ananasa, doprawić do smaku solą i pieprzem a następnie polać sałatkę i dokładnie wymieszać. Sałatkę rozłożyć na rozetkach z indyka i udekorować koperkiem i plasterkami ogórka.