Rate this post

kulinaria (12)Bardzo często po obiedzie zastanawiamy się co zrobić z pozostałymi kawałkami mięsa gotowanego. I często okazuje się, że jest go zbyt mało, aby samo posłużyło jako drugie danie, ale z drugiej strony wyrzucać je- byłby grzech. Na szczęście polskie kulinaria znają dania, do których takie mięso można wykorzystać. I wtedy nic nam się nie zmarnuje. Co więcej, możemy zamienić to mięso w coś pysznego. Na przykład farsz do pierogów.
Jeśli chcemy zrobić dobry farsz do pierogów, musimy pamiętać, żeby bardzo dokładnie obraz mięso. W farszu nie może znaleźć się żadna kość, czy chrzęść, bo mogłaby spowodować podczas degustacji zadławienie. Gdy już mięso obierzemy, drobniutko siekamy je nożem, lub specjalnym blenderem. Pamiętajmy jednak, żeby farsz nie był zbyt rozdrobniony, bo w formie papki nie jest smaczny. Farsz taki nakładamy do krążków wyciętych z wcześniej zagniecionego ciasta na pierogi. Ciasta z mąki, wody i jajka. Krążki składa się na pół, zamykając farsz w środku, a ciasto skleja palcami. A potem już tylko gotuje.

1 KOMENTARZ

Możliwość dodawania komentarzy nie jest dostępna.