Zupa gulaszowa

catering-rzeszow-3Składniki:

1. 4 duże cebule
2. Pół kilograma mięsa gulaszowego
3. Słoik pieczarek w zalewie solnej
4. 1 puszka ananasa
5. 1 puszka zielonego groszku
6. 1 puszka kukurydzy
7. 1 słoik marynowanej papryki
8. Keczup pikantny
9. Pół litra śmietany 30 %
10. 3 łyżeczki curry
11. Olej
12. Sól, świeżo zmielony czarny pieprz

Wykonanie:

Cebulę obrać i drobno posiekać. Mięso umyć, osuszyć i pokroić w dość dużą kostkę. Ananasy odcedzić (zalewy nie wylewać) i pokroić na mniejsze kawałki. Kukurydzę, groszek i paprykę odcedzić (zalewy z papryki nie wylewać). Paprykę pokroić na mniejsze kawałki.
W brytfance rozgrzać olej i podsmażyć na nim cebulę i mięso; dodać ananasy i zalewę, paprykę i zalewę a także pieczarki z zalewą i bez zalewy kukurydzę i groszek. Dodać około 0,75 l keczupu wymieszanego ze śmietaną, curry i wszystko wymieszać i doprawić do smaku. Brytfankę nakryć i wstawić do gorącego piekarnika na około 2 godziny. W połowie czasu odkryć. Podawać z pieczywem.

Pozostałe artykuły:

Categories: Porady

Comments are closed.

Internet i Anteny LT

W dzisiejszym świecie internet stał się nieodłączną częścią naszego życia. ...

Kamera Mazury - Kal,

Jezioro Święcajty jest jednym z ukrytych skarbów Mazur, regionu w ...

Odkrywanie zmysłowo

Opowieści erotyczne od zawsze stanowiły część ludzkiej kultury i wyobraźni. ...

Internet domowy Kło

W dzisiejszym społeczeństwie, które coraz bardziej opiera się na technologii, ...

Kamera Szczecin: Jak

Wstęp Szczecin, jako jedno z największych miast w Polsce, jest domem ...