Sałatka warstwowa z tuńczykiem

fotografia-slubna-koszalin-3Składniki:

1. 1 puszka tuńczyka w oleju
2. 1 mała puszka kukurydzy
3. 1 mała puszka zielonego groszku
4. 2 jajka
5. 30 dag żółtego sera
6. 1 nieduża czerwona papryka
7. 1 pęczek szczypiorku
8. 2 łyżki keczupu
9. 4 łyżki majonezu
10. Posiekany koperek
11. Sól, chili, świeżo zmielony czarny pieprz

Wykonanie:

Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać i pokroić w kostkę. Szczypiorek opłukać, osuszyć i posiekać. Paprykę oczyścić, umyć i pokroić w dość dużą kostkę. Żółty ser zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
Majonez wymieszać z keczupem, doprawić do smaku solą, chili i świeżo zmielonym czarnym pieprzem.
W przezroczystej salaterce układać warstwami: połowę startego sera, połowę szczypiorku, połowę tuńczyka i posmarować połową sosu majonezowo-keczupowego, a następnie ułożyć pokrojoną paprykę, osączoną kukurydzę i groszek, resztę startego sera i tuńczyka. Posmarować resztą sosu a na wierzch wysypać pokrojone jajka koperek. Przed podaniem schłodzić.

Pozostałe artykuły:

Categories: Kulinaria

Comments are closed.

Internet i Anteny LT

W dzisiejszym świecie internet stał się nieodłączną częścią naszego życia. ...

Kamera Mazury - Kal,

Jezioro Święcajty jest jednym z ukrytych skarbów Mazur, regionu w ...

Odkrywanie zmysłowo

Opowieści erotyczne od zawsze stanowiły część ludzkiej kultury i wyobraźni. ...

Internet domowy Kło

W dzisiejszym społeczeństwie, które coraz bardziej opiera się na technologii, ...

Kamera Szczecin: Jak

Wstęp Szczecin, jako jedno z największych miast w Polsce, jest domem ...