Składniki:
1. 1 puszka tuńczyka w oleju
2. 1 mała puszka kukurydzy
3. 1 mała puszka zielonego groszku
4. 2 jajka
5. 30 dag żółtego sera
6. 1 nieduża czerwona papryka
7. 1 pęczek szczypiorku
8. 2 łyżki keczupu
9. 4 łyżki majonezu
10. Posiekany koperek
11. Sól, chili, świeżo zmielony czarny pieprz
Wykonanie:
Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać i pokroić w kostkę. Szczypiorek opłukać, osuszyć i posiekać. Paprykę oczyścić, umyć i pokroić w dość dużą kostkę. Żółty ser zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
Majonez wymieszać z keczupem, doprawić do smaku solą, chili i świeżo zmielonym czarnym pieprzem.
W przezroczystej salaterce układać warstwami: połowę startego sera, połowę szczypiorku, połowę tuńczyka i posmarować połową sosu majonezowo-keczupowego, a następnie ułożyć pokrojoną paprykę, osączoną kukurydzę i groszek, resztę startego sera i tuńczyka. Posmarować resztą sosu a na wierzch wysypać pokrojone jajka koperek. Przed podaniem schłodzić.
Pozostałe artykuły:
- środa, 22 marca, 2023Nastrzykiwarka do mięsa
- niedziela, 2 października, 2016Kapusta pekińska z bananem
- niedziela, 26 listopada, 2017Pizza w nocy 24h Warszawa
- środa, 20 lutego, 2019Woda z kranu czy z butelki
- niedziela, 23 kwietnia, 2023Wrocław: Nowa Era Cyfrowa Dzięki Szerokopasmowemu Internetowi Domowemu
- środa, 20 lutego, 2019Faszerowane pieczarki kwestia smaku
- środa, 20 lutego, 2019Głuchowski pieczarkarnia
- poniedziałek, 13 listopada, 2017Wielotematyczny portal internetowy wordpress dla każdego
- niedziela, 25 listopada, 2018Oblane czekoladą
- niedziela, 4 września, 2016Tabletki calominal opinie
- piątek, 1 września, 2017Kuchnia bułgarska
- niedziela, 2 października, 2016Pizza z dowozem Bielsko Biała
- środa, 20 lutego, 2019Kasza jaglana i jej właściwości oczyszczające
- piątek, 16 września, 2016STRUCLA JABŁKOWA
- sobota, 29 października, 2016Kebab Kluczbork
- środa, 20 lutego, 2019Największa pieczarkarnia w Polsce
- środa, 28 grudnia, 2016Sklep wegetariański Toruń
- środa, 20 lutego, 2019Zdrowe glony
- poniedziałek, 12 grudnia, 2016Zainteresowania
- wtorek, 28 sierpnia, 2018Zdrowe odżywianie sposobem na życie